Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mordonie z kiełbaską

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe 50 dag
mąka 2,5 szkl
sól
pieprz
cebula 1
kiełbasa zwyczajna 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Mordonie z kiełbaską

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy mąkę, doprawiamy solą i pierzem i wyrabiamy ręką masę. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę i łyżeczką kładziemy kluseczki. Gotujemy ok 3 min od wypłynięcia. Odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy razem, aż cebulka zmięknie. Okraszamy kluseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.12.2013 14:06
bardzo podobne robię szare kluski :)
Ania84 04.12.2013 19:43
to nazwa regionalna na te kluseczki :)
Gabi44 04.12.2013 19:06
Zaciekawiła mnie nazwa,ale dużo nie mordujemy się robiąc te pyszne kluseczki.
Adamorek 04.12.2013 16:14
szybkie danie
Aga-25 04.12.2013 14:12
bardzo dobre
Agnieszka-87-25 04.12.2013 14:07
pyszniutkie to
Marta11 04.12.2013 13:25
lubie takie kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak