Mokre ciasto z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej tortowej

    25 dag
  • margaryny

    25 dag
  • brązowego cukru

    12 dag
  • gorzkiej czekolady.

    10 dag
  • mąki ziemniaczanej

    5 dag
  • śmietany 30%

    100 ml
  • proszku do pieczenia

    czubata łyżeczka
  • jajek

    7
  • mrożone truskawki

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku umieścić margarynę, brązowy cukier, czekoladę oraz śmietanę. Podgrzewać na małym ogniu do czasu, aż składniki się połączą. Ostudzić.

Jajka rozbić. Małymi porcjami dodawać masę z czekoladą. Na samym końcu delikatnie połączyć z obiema mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do tortownicy. Na wierzchu ułożyć mrożone truskawki pokrojone w plastry.

Piec przez około 60 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rogalik 02.09.2011 22:51
pyszne
Edyta38 12.07.2011 09:24
super
Misiek1 27.06.2011 10:30
Zapowiada się pysznie!
Smakosz6 11.05.2011 19:12
TRUSKAWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Misiabe 05.05.2011 14:29
Na pewno wypróbuje bo wygłada apetycznie!!
Gosia40 16.04.2011 06:48
Pysznie wygląda:)
Nina7 15.04.2011 08:48
Rewelacja!
MAR3STA 13.04.2011 19:07
apetyczne ciasto, aż ślinka leci;)
Agnieszka_B 13.04.2011 15:25
Ja też nie mogę się doczekać sezonu truskawkowego - uwielbiam te owoce:)
kriso 13.04.2011 10:54
a sezon truskawkowy tuz tuż :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat