Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąki pszennej tortowej
25 dag -
margaryny
25 dag -
brązowego cukru
12 dag -
gorzkiej czekolady.
10 dag -
mąki ziemniaczanej
5 dag -
śmietany 30%
100 ml -
proszku do pieczenia
czubata łyżeczka -
jajek
7 -
mrożone truskawki
-
cukier puder
Przepis i sposób przygotowania Mokre ciasto z truskawkami
Jajka rozbić. Małymi porcjami dodawać masę z czekoladą. Na samym końcu delikatnie połączyć z obiema mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do tortownicy. Na wierzchu ułożyć mrożone truskawki pokrojone w plastry.
Piec przez około 60 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)