Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje złociste grzanki - pyszny, chrupiący dodatek do zup i sałatek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Polecam wypróbować mój przepis na pyszny, chrupiący dodatek do zup i sałatek.

Składniki:

Składniki:

chleb 8 kromek
olej 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Oregano suszone Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawa do grzanek 2 łyżeczki

Porada

Zamiast oleju możesz do grzanek dodać roztopione masło lub oliwę.

Przepis i sposób przygotowania na: Moje złociste grzanki - pyszny, chrupiący dodatek do zup i sałatek

Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
Do miseczki wlej olej, dodaj przyprawy. Kromki chleba pokrój w kostkę. Pokrojony chleb wrzuć do miseczki z olejem i przyprawami, dobrze wymieszaj.

Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia, przełóż też pokrojony chleb.
Blaszkę włóż do piekarnika. Czas pieczenia to ok. 10 minut.
Ostrożnie wyjmij z piekarnika blaszkę z chrupiącymi, złocistymi grzankami.

Życzę smacznego!
Dorota Drużbińska

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak