Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje własne spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pomidory bez skóry 2 puszki
oregano świeże 1 garść
Pieprz czosnkowy mielony Prymat
pieprz mielony
oliwa
czosnek
Kucharek przyprawa uniwersalna
bazylia 1 garść
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moje własne spaghetti

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przyprawiamy Warzywkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie smażymy mięso na odrobinie oliwy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone pomidory wraz z sokiem z puszki. Mieszamy i dusimy.
Krok 1 - Moje własne spaghetti foto
2
Świeżą bazylię i oregano drobno siekamy i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Krok 2 - Moje własne spaghetti foto
3
. Dodajemy także 2 łyżki przyprawy do spagetti Prymat, pieprz czosnkowy Prymat oraz pieprz i paprykę ostrą. Mieszamy i dusimy ok. 20 minut. Następnie zaciągamy sos. Podajemy z makaronem.
Krok 3 - Moje własne spaghetti foto
4
Podajemy z makaronem niekoniecznie takim do spaghetti.
Krok 4 - Moje własne spaghetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.05.2013 07:25
dobry przepis
karolcia_zip 14.11.2012 10:44
proszę bardzo przepis poprawiony :)
SmacznaPyza 13.11.2012 18:14
ja tu widzę tylko sos mięsno pomidorowy - żadnego spaghetti

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak