Przepis i sposób przygotowania na: Moje wielkanocne jajka
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, następnie obieramy.
Pieczarki obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na łyżce oleju.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy.
Ugotowane, obrane jaka kroimy na połówki wyjmujemy żółtka.
Żółtka łączymy z pieczarkami (możemy je najpierw rozgnieść widelcem), dodajemy majonez doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano.
Usmażone, lekko wystudzone jajka napełniamy farszem pieczarkowym, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy kiełkami rzodkiewek.
Tak przygotowane jajka podajemy na stół.