Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOJE RYŻOTTO

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 1 szt
ryż do risotto 2 szkl
filet z kurczaka 1 sztuka
bulion 1/2 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
curry do smaku
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: MOJE RYŻOTTO

Kroki postępowania

1
Masło rozpuścić na patelni i wrzucić pokrojonego w paski kurczaka. Podsmażyć i dodać przyprawy
Krok 1 - MOJE RYŻOTTO foto
2
Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę i chwilę podsmażyć
Krok 2 - MOJE RYŻOTTO foto
3
Wsypac wcześniej opłukany zimną woda ryz i całość zalać bulionem. Gotować aż bulion odparuje a ryz będzie miękki. Na sam koniec dodać fasole i kukurydze i całość chwile podgrzać.
Krok 3 - MOJE RYŻOTTO foto
4
Całość posypać natką pietruszki.
Krok 4 - MOJE RYŻOTTO foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 11.01.2013 19:26
dobry obiad
jasiek 11.01.2013 19:24
bardzo smaczne
Piotr-21 11.01.2013 19:18
smaczne
Barbara/zuza22_85 11.01.2013 19:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak