Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje Rafaello

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże opakowanie krakersów 2 szt
wiórki kokosowe 20 dag
cukier wanilinowy 1 szt
mleko 1/2 l
żółtko jajek 2 szt
margaryna 25 dag
cukier 3/4 szkl
mąka 2 łyżki
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moje Rafaello

Żółtka ucieramy z cukrami, dodajemy mąkę i budyń. Mleko zagotowujemy i wlewamy masę żółtkowa gotujemy budyń. Margarynę ucieramy i dodajemy budyń i 3/4 wiórek kokosowych. Dno formy wykładamy krakersami i przekładamy tak jeszcze 2 razy, na wierzchu posypujemy wiórkami. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 13.01.2014 16:41
pycha, uwielbiam ciasta z kokosem)))
Megg 13.01.2014 09:35
super ciacho, uwielbiam takie ciasta z kokosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak