Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje rafaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
cukier waniliowy 1 op.
mleko 1/2 l
żółtko jajek 2 szt
margaryna 250 g
cukier 1/2 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
budyń waniliowy 2 op.
krakersy 3 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Moje rafaello

Żółtka ucieramy z 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym, dodajemy mąkę, budyń i 1/2 szkl mleka, wszystko razem miksujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy, dodajemy masę żółtkową, mieszamy aż zgęstnieje jak budyń.Następnie studzimy. Margarynę ucieramy i dodajemy powoli ostudzony budyń a na koniec dodajemy 150 g wiórków kokosowych.Dno formy wykładamy krakersami następnie 1/3 masy, pózniej warstwę krakersów i znowu masę. Na koniec trzecią warstwę krakersów i cienką warstwę kremu i posypujemy resztą kokosu. Przed podaniem schładzamy w lodówce.Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 08.07.2013 10:02
uwielbiam!
Halina14 06.07.2013 08:50
ciacho super
monisia1977 04.07.2013 07:52
super ciacho
ppaulina 03.07.2013 20:13
Bardzo smaczne ciasto
Megg 03.07.2013 19:16
przepyszne ciacho
msmors 03.07.2013 14:48
rafaella nie miałam jeszcze okazji zrobić. Napewno super smakuje
Janina 03.07.2013 14:46
Bardzo smaczne ciasto;)
bogusia19 03.07.2013 13:25
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak