Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje pyzy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana
warzywa 5 szt
mięso gotowane 1 szt
jajko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: moje pyzy

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Wyjmujemy 1/4 część i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy solą, dodajemy jajko i urabiamy na jednolita masę. Warzywa z rosołu ( marchewka, pietruszka, seler) oraz mięso może być również z rosołku ( jeśli potrzeba oczywiście obieramy z kości) - mielimy, doprawiamy do smaku, sól, pieprz. Formujemy z masy ziemniaczanej owalne knedle i w środek wkładamy wsad jarzynowo - mięsny. Pyzy rzucamy na gotującą się wodę. Podajemy zgodnie z upodobaniem, np: smażony boczek, czy smażona cebulka, a może sos pieczarkowy - smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.10.2015 13:52
bardzo lubimy z sosem lub skwarkami
Megg 08.03.2014 14:31
pyszne na obiadek :-)
ppaulina 07.03.2014 10:26
pyszne uwielbiam takie
Lidzia 06.03.2014 15:29
Pyszne ze skwareczkami i cebulką.
dada 06.03.2014 15:00
Takie na wielkość dłoni :-)
Konczi 06.03.2014 14:28
pokaźne pyzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak