Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje pulpety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
mąka do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Moje pulpety

Kroki postępowania

1
Cebulę drobniutko siekamy lub ścieramy na tarce. Bułkę namaczamy w mleku lub wodzie, odciskamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Moje pulpety foto
2
Z masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki, obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu z obu stron.
Krok 2 - Moje pulpety foto
3
Podajemy z ziemniaczkami, surówką.
Krok 3 - Moje pulpety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.01.2013 11:11
lubie bardzo
SylwiaMagdaSabin 01.01.2013 10:31
często robię pulpeciki lubię bardzo super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak