Moje ciasto francuskie

Moje ciasto francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    500 ml
  • mąka

    1 kg
  • margaryna

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
1) przesiewamy dokładnie mąkę,
2) dodajemy poszatkowaną margarynę,
3) dodajemy 2 szklanki śmietany - wiejskiej
4) wszystko szatkujemy do momentu aż ciasto złapie jednolitą konsystencje,
5) na około godz. wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maniek2

06.02.2014 18:13
fajny przepis:)

Piotr-21

30.01.2014 14:57
bardzo proste

pawel123

15.01.2014 12:44
ale smakołyki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat