Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja szarlotka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier puder 3/4 szkl
żółtko jajek 4 szt
masło 200 g
jabłka 1 kg
cukier 4 łyzki
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: moja szarlotka

Masło z maką posiekać na stolnicy, dodać żółtka, cukier, szybko zagnieść ciasto.Zrobić kulę zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na ok 15min
Jabłka obrać i pokroić w kostkę .Dodać cukier i cynamon i wymieszać.Wyjąć ciasto z lodówki .Większą częścią ciasta wyłożyć spód blaszki lub tortownicy.Na ciasto wyłożyć jabłka.Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć nim całość. Wierzchnią część ciasta można także zetrzeć na tarce.
Ciasto piec ok 45minut w temp.180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.02.2017 11:20
na pewno pyszna, lubię szarlotki
kriko 22.02.2014 08:44
ubię ciasta z jabłkami
monisia1977 21.02.2014 07:25
fajne ciacho
mitek111 20.02.2014 19:15
lubię takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak