Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja szarlotka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 45 dkg
jajko 1-2
cukier puder 10 dkg
masło 20 dkg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier kryształ 10 dkg
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłko winne 200 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Moja szarlotka

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach,wsypujemy cukier,dodajemy cynamon i mieszamy. Do miski przesiać mąkę z proszkiem,wbić całe jajka,cukier i posiekane masło.Wszystko razem wymieszać i zagnieść. Połowę ciasta wykruszyć na blaszkę posmarowaną i lekko przycisnąć. Na ciasto dajemy jabłka odciśnięte z nadmiaru soku aby nie były za mokre. Na jabłka dajemy resztę pokruszonego ciasta. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.04.2013 10:02
Warto ją piec.
jolanta19 28.04.2013 19:15
uwielbiam taką
sylwiusia055 28.04.2013 17:33
Tym ciastem nigdy nie pogardzę. ;)
adelajda 28.04.2013 16:42
wszystkie szarlotki są super !
Konczi 28.04.2013 16:41
bardzo lubię szarlotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak