Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja Stefanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
kasza manna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżka
masło 25 dag
herbatniki 5 op
Polewa:
masło 12,5 dag
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 3 łyżki
wrzątek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Moja Stefanka

Blaszkę wykładamy herbatnikami. Do rondelka wkładamy masło, cukier i kakao i zagotowujemy, ciągle mieszając.Do gotującego się mleka wsypujemy kaszkę i energicznie mieszamy by nie powstały grudki. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż masa zgęstnieje. Gorącą masę rozsmarowujemy na rozłożonych na blasze herbatnikach i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy by masa wystygła a następnie wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy polewę: masło roztapiamy z cukrem pudrem, kakao i gorącą wodą. Ciepłą polewą ozdabiamy herbatniki z wierzchu ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.02.2014 18:32
bardzo lubię to ciasto:)
Alex_M 15.03.2013 17:04
podoba mi sie :)
kasienka23 06.03.2013 07:19
lubię to ciasto, kiedyś na pewno zrobię!
Noruas 05.03.2013 23:58
Jeszcze takiego nie piekłam, a wygląda bardzo interesująco :)
angelika14 05.03.2013 23:33
moje ulubione ciasto, a z polewą czekoladową smakuje jeszcze lepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak