Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja pomidorówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
cebula 2 sztuki
por 1 sztuka
makaron drobny 20 dag
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
przecier pomidorowy 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja pomidorówka

Kroki postępowania

1
Szyjkę z indyka gotujemy około 1 godzinę tak by mięso ładnie odchodziła od kości. Wywar przecedzamy.
Krok 1 - Moja pomidorówka foto
2
Warzywa drobno kroimy i dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Moja pomidorówka foto
3
Do zupy dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym wcześniej drobnym makaronem.
Krok 3 - Moja pomidorówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.01.2013 11:48
Pomidorowa to moja królowa zup :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak