moja kalafiorowa

moja kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • kości

    0,5 kg
  • sól

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

średni kalafior umyć podzielić na różyczki,ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę ,marchew zetrzeć na grubej tarce.Do garnka wlać 2 litry wody ,włożyć kości,ja wykorzystałam kości od schabu który był na obiad w niedzielę,gotować pół odziny ,następnie dodać ziemniaki i marchewkę i kalafior.Gotować do miękkości warzyw.Doprawić solą,Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

15.05.2012 17:32
fajna;)

ben-ka

11.05.2012 08:32
kalafiorowa jest dobra.....

Justyna87

08.05.2012 12:10
uwielbiam zupy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat