Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój sernik na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mielony 1 kg
galaretka truskawkowa 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier puder 3/4 szklanki
truskawki
cukier waniliowy
śmietana 30% 200 ml
Biszkopt
mąka 1 szklanka
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mój sernik na zimno

Najpierw pieczemy biszkopt w tortownicy w której będzie sernik. Ubijamy białka z cukrem na sztywna pianę. Dodajemy żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt ok 25 min w 200 stopniach. Zimny biszkopt układamy w tortownicy i kropimy sokiem owocowym. Trzy krotnie mielony ser - taki z wiaderka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewamy śmietanę i letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody. Wszystko miksujemy i wlewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody -odstawiamy. Na twardym serze układamy truskawki i zalewamy tężącą galaretką. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 02.04.2013 21:46
Przepyszny.
usmiech 02.04.2013 20:06
W sam raz do kawy.
iwa643 02.04.2013 18:13
Zawsze sie udaje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak