Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój podstawowy sos do pizzy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 40 gram
przecier pomidorowy 40 gram
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mój podstawowy sos do pizzy

W rondelu łączę koncentrat i sos pomidorowy, dodaję pocięty w cienkie plastry czosnek, czosnek granulowany, sól i pieprz oraz majeranek. Cały urok sosu polega na tym, że dość długo (jak na tak prosty sos) utrzymuję go na ogniu. Mieszam by nie dopuścić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 22.05.2013 10:53
a ja robię zawsze z passaty, kiedyś wypróbuje twój :)
treonina 18.01.2013 00:01
robię podobny
treonina 18.01.2013 00:01
robię podobny
rosik93 18.01.2013 00:00
Też taki robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak