Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój piegusek

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka tortowa 1 szkl
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mak 1/2 szkl
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mój piegusek

Kroki postępowania

1
Do miski wrzucamy margarynę żółtka jaj i cukier Wszystko ucieramy aż powstanie jednolita masa.
Krok 1 - Mój piegusek foto
2
Do masy dodajemy mąkę -przesiana ,proszek do pieczenia i suchy mak.
Krok 2 - Mój piegusek foto
3
wszystko mieszamy .Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek i aromat.Całość mieszamy juz delikatnie łyżka
Krok 3 - Mój piegusek foto
4
Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 45 min w 180st
Krok 4 - Mój piegusek foto
5
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem
Krok 5 - Mój piegusek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 31.03.2014 18:59
pięknie wyszedł ,
JOANNA16 10.03.2014 20:08
super ciacho)))
teresza 08.03.2014 15:47
bardzo smaczne
Lidzia 06.03.2014 15:32
Super do popołudniowej herbatki.
Wiesława1 06.03.2014 13:18
super ciacho.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak