Mój chleb świąteczny.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

    3 szklanka
  • mąka pszenna

    3 szklanka
  • mąka razowa

    2 szklanka
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • sezam

    0,5 szklanka
  • śliwki suszone

    3/4 szklanka
  • sól

    2 łyzeczka
  • drożdże świeże

    30 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki poza śliwkami umieścić w malakserze i wyrabiać 5 minut.Na końcu dodać pokrojone śliwki i wymieszać.Ciasto wyłożyć do wysmarowanej foremki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Piec w temp.180stopni,70 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.12.2014 10:05
Rewelacyjny chlebek
Futka 09.09.2014 20:34
Przepyszny chlebek! :)
gibli 26.08.2014 18:57
fajny chlebek)
magduś83 08.08.2014 11:27
chlebek pierwsza klasa
Kejti 10.05.2014 17:15
Super taki chlebek :-)
Gabi44 28.12.2013 15:11
Ładny ,pulchny chlebek.
kasienka23 28.12.2013 10:09
lubię taki chlebek!
Patriszja 28.12.2013 09:06
smaczne polecam :)
Aga-25 28.12.2013 08:47
chleb pyszny bo swojski
Renata9 28.12.2013 08:45
fajny chlebek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat