Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój bogracz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
seler 30 dag
marchew 40 dag
pietruszka korzeń 30 dag
pieczarki 40 dag
papryka czerwona 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
papryka żółta 1 strąk
groszek konserwowy 1 puszka mała
cebula czerwona 3 szt
pikantny keczup 0,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mój bogracz

Wołowinę kroimy w cienkie paski. Seler, marchew, pietruszkę i cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy połowę oliwy i podsmażamy mięso z przygotowanymi warzywami. Wlewamy szklankę wrzątku, przykrywamy i dusimy do miękkości /ok. 45-60 min/Na patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę i smażymy na niej oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Po koniec smażenia dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki a gdy lekko się zeszklą /po ok. 5 min/ dodajemy do rondla z mięsem. Dodajemy także odsączony groszek, koncentrat i keczup. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5-10 min. Do potrawy możemy także dodać kiszone ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak