Modro kapusta na cynamonowo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    5 dag
  • jabłko

    1 szt
  • ocet

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • cynamon

  • cebula

    1/2 szt
  • kapusta czerwona

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem octu- gdy zmięknie odcedzamy.
Boczek kroimy drobno i podsmażamy- mieszamy z kapustą.
Jabłko ścieramy na drobnej tarce, a cebulkę drobniutko kroimy- dodajemy do kapusty.
Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem i odrobiną cukru- dokładnie mieszamy.
Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 16.02.2012 20:06
extra
manaika 29.01.2012 22:04
ciekawe
Izabela/bella81 18.12.2011 22:50
ciekawa
Adam12 14.12.2011 10:17
extra pyszne
calliope 05.10.2011 09:09
super kapustka
Krystyna32 24.08.2011 07:52
extra
smakowita 19.08.2011 10:21
przyznam ,że nie jadłam takiej kapusty z cynamonem
smakoszek 18.08.2011 08:23
moja ulubiona
Kopiko1983 17.08.2011 06:37
Kapusta i cynamon? To może być pyszne!
agnieszka137 16.08.2011 23:21
taka na ciepło jest pyszna! ale z cynamonem nie próbowałam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat