Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modro kapusta na cynamonowo

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 5 dag
jabłko 1 szt
ocet 1 łyżka
sól
pieprz
cukier
cynamon
cebula 1/2 szt
kapusta czerwona 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Modro kapusta na cynamonowo

Kapustę szatkujemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem octu- gdy zmięknie odcedzamy.
Boczek kroimy drobno i podsmażamy- mieszamy z kapustą.
Jabłko ścieramy na drobnej tarce, a cebulkę drobniutko kroimy- dodajemy do kapusty.
Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem i odrobiną cukru- dokładnie mieszamy.
Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 16.02.2012 20:06
extra
manaika 29.01.2012 22:04
ciekawe
Izabela/bella81 18.12.2011 22:50
ciekawa
Adam12 14.12.2011 10:17
extra pyszne
calliope 05.10.2011 09:09
super kapustka
Krystyna32 24.08.2011 07:52
extra
smakowita 19.08.2011 10:21
przyznam ,że nie jadłam takiej kapusty z cynamonem
smakoszek 18.08.2011 08:23
moja ulubiona
Kopiko1983 17.08.2011 06:37
Kapusta i cynamon? To może być pyszne!
agnieszka137 16.08.2011 23:21
taka na ciepło jest pyszna! ale z cynamonem nie próbowałam:)
kanu83 16.08.2011 18:00
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak