Modra kapusta na słodko-kwaśno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    1/4 szklanki
  • jabłko

    1 duże
  • ocet winny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • liść laurowy

    1
  • woda

    1/2 litra
  • kapusta czerwona

    1/2 średniej główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Go garnka wlać wodę i zagotować.Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i poszatkować. Usunąć stwardniałe części liści i głąb.Opłukaną kapustę wrzucić na wrzątek.Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Kapustę lekko posolić i posłodzić. Dodać liść laurowy ,pokrojone jabłko ,rodzynki i dusić do miękkości .Jabłko powinno się rozgotować .Na koniec doprawić do smaku solą,cukrem i octem.Kapusta musi mieć smak słodko kwaśny .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 01.02.2014 20:48
przepyszna kapustka
plocia 03.11.2012 23:32
Uwielbiam czerwoną kapustę, ostatnio ciągle ją jadam
Katarzyna59 29.08.2012 20:11
pyszności
PaniMISIOWA 07.06.2012 10:35
apetyczna
motyl 11.03.2012 13:23
smaczna
smakowita 11.02.2012 14:23
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Adamorek 29.11.2011 22:46
świetna do rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat