Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 2 łyżki
cebula biała 2 sztuki
ocet 10 % 2 łyżki
cukier kryształ 2 łyżki
sól
pieprz
kapusta czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od posiatkowania naszej czerwonej kapusty w drobne paseczki i wrzucamy je do garnka z wodą . Kapustę gotujemy do miękkości .
Krok 1 - Modra kapusta foto
2
Ugotowaną kapustę odcedzamy i doprawiamy kolejno solą, pieprzem, cukrem oraz wsypujemy drobno pokrojoną cebulę.
Krok 2 - Modra kapusta foto
3
Do całości dodajemy 2 łyżki stołowe octu 10%-go oraz 2 łyżki smalcu i dokładnie mieszamy .
Krok 3 - Modra kapusta foto
4
W efekcie końcowym nasza kapusta zmieni kolor pod wpływem octu co nada jej wyrazistości . Smacznego
Krok 4 - Modra kapusta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 20.02.2013 08:19
pycha
Ela15 29.01.2013 11:59
samo zdrowie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak