Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

modra kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
cebula biała 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
wino czerwone wytrawne 150 ml
kapusta czerwona 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: modra kapusta

kapuste szatkujemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody wraz z liściem laurowym,zielem ang.
boczek podsmażamy z cebulą
do podgotowanej kapusty dodajemy boczek z cebulą,sól,pieprz,wino,odrobine cukru i dusimy....na koniec wg. uznania można dodać ocet winny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.11.2013 11:13
lubię taką
Angelika10 22.10.2013 00:26
smaczna kapustka
RenataZ-et 08.06.2013 21:40
uwielbiam taką kapustę na ciepło :D
Dorian 24.02.2013 18:54
smaczna
gacopierz23 23.02.2013 22:51
typowo śląski dodatek
Wafelek2601 04.02.2013 09:06
Bardzo lubię, zwłaszcza do roladek i klusek śląskich
Bernadeta1 29.12.2012 17:00
pychotka taka kapusta
smakoszek 28.12.2012 23:06
pyszna
Beata23 06.12.2012 09:20
musie być pyszna
Dorota37 31.10.2012 08:24
taki wypasiony ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak