Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno paprykowe ćwiartki z kurczaka pieczone w masełku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 sztuki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
zioła 1 łyżka (tajskie)
sól 1/2 łyżeczki
pieprz duża szczypta
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno paprykowe ćwiartki z kurczaka pieczone w masełku

1. Ćwiartki myjemy, oczyszczamy, osuszamy na papierowym ręczniku.

2. Wszystkie przyprawy (pieprzu ma być spora szczypta) mieszamy ze sobą. Dokładnie nacieramy nimi mięso (również pod skórą).

3. Ćwiartki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym. Na każdej kładziemy łyżkę masła. Pieczemy 45-50 minut w 200 stopniach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.09.2015 12:53
pyszne danie do zjedzenia
Łukasz15 12.09.2015 09:12
smaczne mięsko
bogusia 82 11.09.2015 23:45
pyszne i aromatyczne:)
Skotka 11.09.2015 22:30
Smaczne, pikantne mięsko:)
IKrakowianka 11.09.2015 19:54
super przyprawione mięsko
Babeczka35 11.09.2015 18:37
Pyszniutko wygląda to mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak