Mocno czosnkowy szczupak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • sok z cytryny

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mocno czosnkowy szczupak foto
Szczupaka wypatroszyć, wyciąć kręgosłup, pokroić na kawałki, dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Natrzeć solą morską, czosnkiem granulowanym i pieprzem, ostawić na pół godziny do lodówki.
Krok 2 - Mocno czosnkowy szczupak foto
Jajko rozkłócić, kawałki ryby panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 3 - Mocno czosnkowy szczupak foto
Najlepiej smakuje gorący.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 18.12.2013 10:57
wspaniale przyrządzona ryba!
Alex_M 15.12.2013 17:35
swietna rybka!
Angelika10 12.09.2013 00:46
pycha rybka
Wacław 20.06.2013 11:38
na pewno był pyszny !
mirosława4 15.06.2013 21:14
smaczna rybka często robię bo mąż wędkuje ale w takiej postaci jeszcze nie robiłam muszę wypróbować :)
Katarzyna59 06.06.2013 07:38
bardzo smaczne
barbara11561 29.04.2013 16:14
rewelacja taka rybka:)
IlonaAlbertos 01.02.2013 17:21
Lubię szczupaka z patelni. Dobrze doprawiony, chrupiąca panierka- super.
Krystyna32 22.01.2013 07:59
pycha
IZABELA29 02.01.2013 09:16
musiał być pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat