Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaczki pieczone z kiełbasą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
cienka kiełbasa 400 g
cebula 2-3 szt
przyprawy
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaczki pieczone z kiełbasą

Młode ziemniaczki obrać, oskrzybać lub wyszorować i pokroić w plasterki o grubości ok 5mm. Cienką kiełbasę również pokroić w plasterki. Cebule pokroić w ćwiartki lub ósemki. Pokrojone warzywa i kiełbasę ułożyć na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wszystko skropić olejem i wymieszać. Potem oprószyć przyprawami, ja użyłam ziół włoskich i ponownie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut na funkcji termoobieg. Od czasu do czasu przemieszać aby ziemniaczki piekły się równomiernie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 11.07.2015 16:24
Proste, szybkie i smaczne.
w mojej kuchni 11.07.2015 14:02
pyszne danie obiadowe
gosia56 11.07.2015 12:50
proste ale pyszne jedzonko;)
Alex_M 11.07.2015 12:45
czasem aż chce się takiego prostego jedzenia :D
Renata9 10.07.2015 23:28
Uwielbiam takie jedzonko :-)
MałaMi89 10.07.2015 23:11
Mmm bardzo lubię :) tylko ja przeważnie odsmażam ugotowane ziemniaki z obiadu z kiełbaską na patelni - szybciej trochę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak