Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode maślaczki w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby świeże 30 dag
cebula 2 szt
woda 1,5 l
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 12% 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Młode maślaczki w śmietanie

Maślaki ugotować w osolonej wodzie - po ugotowaniu powinno być ich ok 30dag. Odcedzić.
Cebulkę pokroić w piórka podsmażyć na patelni tak aby była troszkę szklista. Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. Chwilkę podsmażyć. Na koniec dodać śmietanę, podsmażając jeszcze chwilkę. Jeść jeszcze ciepłe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.09.2014 16:21
oj fajne te maślaczki
w mojej kuchni 14.09.2014 14:26
na takie jedzonko to chętnie się piszę..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak