Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka w śmietanie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
koperek 1 pęczek
sól
pieprz
mąka 3 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka w śmietanie

Kapustę młoda płuczemy obrywamy brzydkie liście. Przekrawamy głowę na pół i kroimy wąskie paseczki. Skrojona kapustę dajemy do garnka, zalewamy wodą , nie za dużo ok 1 cm mniej niż kapusty. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i gotujemy. Nie długo ok 10 min. Sprawdzamy ,jeżeli zrobi się miękka to odlewamy połowę pozostałej wody. W słoiczku mieszamy ok 3 łyżki mąki z 1 szklanką śmietany 30 % -solimy do smaku . Wlewamy miksturę do kapusty i zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem według uznania. Podajemy z świeżym koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 03.06.2015 13:15
smaczny dodatek do obiadu:)
Róża1 01.06.2015 00:04
bardzo smaczna :-)
Łukasz15 31.05.2015 21:43
Fajny dodatek do obiadu
Damiano
Damiano 31.05.2015 21:36
Bardzo smaczna
dumel87 31.05.2015 21:20
ciekawy dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak