Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka gotowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda kapustka 1 głowa
cebule młode 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
koper świeży kilka gałazek
olej 1 łyżka
kminek ok. 1 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat ok. 3 sztuk
ziele angielskie kilka ziaren
kminek ok. 1 łyżeczki
majeranek ok. 1 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka gotowana

Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. W rondlu w którym będziemy gotować kapustkę rozgrzać olej i zeszklić cebulkę. Kapustę poszatkować, dodać do cebulki, podlać wodą i dodać wszystkie przyprawy, dusić ok. 30 minut aż kapustka będzie całkiem miękka. Pod koniec doprawić ją koncentratem pomidorowym wymieszanym z wodą i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.03.2013 13:08
bardzo lubię kapustę
Puszcza 09.08.2012 17:23
uwielbiam taka do schabu
parysek10 07.08.2012 16:12
bardzo lubię
Justyna/Dzastus 07.08.2012 14:11
bardzo dobra do żeberek i innych mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak