Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młoda kapustka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kości wieprzowe 0,5 kilograma
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
marchewka 1 sztuka
ocet 2 łyżki
woda 1,5 litra
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
koperek 0,5 pęczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: młoda kapustka

Kroki postępowania

1
młodą kapustę kroimy
Krok 1 - młoda kapustka foto
2
koper siekamy
Krok 2 - młoda kapustka foto
3
gotujemy wodę oraz kości i marchewki oraz ziele angielskie i liść laurowy na gotujemy wywar
Krok 3 - młoda kapustka foto
4
gdy mięso będzie już łatwo odchodziło od kości wyjmujemy je z wywaru aby ostygły , a wkładamy do niego poszatkowaną kapustę
Krok 4 - młoda kapustka foto
5
gdy kości ostygną obieramy z nich mięso i kroimy drobno
Krok 5 - młoda kapustka foto
6
mięso dodajemy do kapusty
Krok 6 - młoda kapustka foto
7
następnie dodajemy koncentrat i wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy chwilę
Krok 7 - młoda kapustka foto
8
dodajemy ocet
Krok 8 - młoda kapustka foto
9
doprawiamy cukrem, odrobiną soli i pieprzu
Krok 9 - młoda kapustka foto
10
na koniec dodajemy posiekany koper
Krok 10 - młoda kapustka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 26.05.2014 10:28
Nabrałam ochoty :-)
Gracer 26.05.2014 07:54
lubię takie kapustki
mirosława4 25.05.2014 23:24
bardzo lubię taką kapustkę
Sroczka 25.05.2014 22:51
Lubię taką kapustę.
Joannasz3190 25.05.2014 21:47
Lubię taką :)
Adamorek 25.05.2014 21:30
uwielbiam taką młodą
IlonaAlbertos 25.05.2014 21:21
Bardzo lubię taką kapustkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak