Młoda kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

  • sól

  • woda

    1 szkl
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę szatkujemy. Delikatnie solimy i dajemy do garnka z wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Smalec rozgrzewamy na patelni dodajemy mąkę i rumienimy cały czas mieszając, aby się nie przypaliło. Jak mąka się zarumieni dodajemy trochę wody i dokładnie mieszamy. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do kapusty i przez chwilkę gotujemy. Z ciągamy z pieca i dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 18.12.2013 20:32
smaczna kapustka
MagdaXXX 07.08.2013 20:42
mniam pychotka
pestka 07.07.2013 09:23
pyszny dodatek do obiadu
Dorian 04.01.2013 08:29
super
RenataZ-et 17.12.2012 23:02
super dodatek do obiadu
Natalia/tubisiek 21.09.2012 20:14
ekstra do schabowego ;)
IKrakowianka 16.07.2012 20:10
pyszna kapusta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat