Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z zasmażką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka - młoda
boczek wędzony 400-500 g
sól do smaku
pieprz
masło 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z zasmażką

Kapustę młodą szatkujemy, przekładamy kapustę do garnka, zalewamy wodą do wysokości kapusty, zagotowujemy i odcedzamy wodę. Zalewamy 300 ml świeżej wody i dusimy około 15 - 20 minut. Boczek kroimy w kosteczkę. Do kapusty dodajemy wędzonkę i dusimy 10 -15 minut. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i zasmażamy. Zasmażkę dodajemy do kapusty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy po czym wyłączamy grzanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak