Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z wędzonym boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 50 dag
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z wędzonym boczkiem

Kapustę szatkujemy niezbyt drobniutko, przekładamy do dużego garnka, zalewamy woda i obgotowujemy, odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, dodajemy sól i gotujemy przez 20 – 25 minut. W tym czasie boczek kroimy w paseczki, a koperek siekamy, do kapusty dodajemy boczek i gotujemy przez kolejny kwadrans, dodajemy koperek i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 17.01.2014 22:16
PYCHA! Zjadła bym taką...
Piter 31 16.01.2014 11:43
Coś dla mnie.
fotoviderek 16.01.2014 10:13
Świetne danie :)
dodi 16.01.2014 09:04
musi być smaczne
gosia56 16.01.2014 08:41
super kapustka
Renataj 16.01.2014 07:29
Ciekawy, apetyczny pomysł wart wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak