Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z truskawkami i serem żółtym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1/3 szt
truskawki 15 dag
ser żółty 15 dag
jajko 2 szt
olej roślinny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z truskawkami i serem żółtym

Kapustę biała kroimy dość drobno. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Ser zółty nasz ulubiony kroimy w paseczki. Do sałatki dodajemy pokrojone w kosteczkę zimne jajka. Składniki mieszamy z sobą. doprawiamy sola morską i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy olej ok 1 łyżki i jeszcze raz mieszamy. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 07.05.2013 14:43
z truskawkami nie jadłam kapusty, ale pomysł podoba mi się
Kasia21 07.05.2013 11:07
wygląda smakowicie
Paolcia 07.05.2013 09:38
pięknie wygląda
Agnieszka-87-25 07.05.2013 09:06
super pomysł
ZEWA 07.05.2013 08:47
ale sprytnie to wymyśliłaś, ciekawa jestem smaku.
iwa643 07.05.2013 08:41
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak