Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z pulpecikami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 25 dag
bułka 1 szt.
jajko 1 szt
kapusta 1 główki/ młada
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 2 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 1 litr/ może być z kostki
pomidory 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pulpecikami

Wykonanie:
Kapustę poszatkować, marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce i ugotować w bulionie rosołowym pod przykryciem. Z mięsa , jajka, namoczonej i odciśniętej bułki przygotować masę, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Formować pulpeciki , włożyć do kapusty i gotować przez 15 minut na wolnym ogniu. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać do kapusty razem z pokrojonymi na ćwiartki pomidorami i jeszcze raz doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 10.06.2015 11:35
ciekawy przepis ;-)
Wacław 10.06.2015 11:12
pyszny obiad :-)
Iwusia 09.06.2015 23:42
smakowity obiad
wwwiolka 09.06.2015 22:39
Bardzo fajny przepis.
Janina 09.06.2015 22:21
Smaczne jedzonko;)
Katarzyna59 09.06.2015 21:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak