Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek świeży 1 pęczek
masło 50 gram
mąka pszenna 1-2 łyżki
sól do smaku
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem

Kapustę posiekać i dokładnie opłukać.
W garnku roztopić połowę podanego w ilości masła.
Dodać Kapustę,Kostkę rosołową i 1/3 łyżeczki soli.
zamieszać i przykryć pokrywką garnek.
Po kilku minutach zamieszać Kapustę(w razie potrzeby dolać odrobinę wody)


Jak kapusta będzie miękka(około 20 minut)
wyjąć ją z garnka łyżką cedzakową a powstały płyn przelać do szklanki.


W garnku roztopić resztę masła, i dodać Mąkę-zrobić jasną zasmażkę.
Wlać odlany płyn (sok z kapusty) i dokładnie wymieszać.
Do zasmażki dodać Kapustę i posiekany koperek,dokładnie wymieszać.


Dodać pieprz i w razie potrzeby dosolić.


Podawać ciepłe do mięs i ryb


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 12.01.2013 00:28
Tylko po co ta kostka rosołowa?!
Henryka2 12.01.2013 00:27
Kiedy wreszcie będzie ta prawdziwa młoda kapusta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak