Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z boczkiem i cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 1
boczek parzony 4 cienkie plastry
koperek 1 pęczek
bulion 1 chochla
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z boczkiem i cebulką

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i dokładnie opłukać. Pokroić niezbyt drobno i przełożyć do garnka. Zalać chochlą rosołu, lekko posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu. W tym czasie na patelni podsmażyć drobno pokrojone cebulę z boczkiem. Gdy kapusta zmięknie wyłączyć ogień, dodać cebulę z boczkiem, posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.09.2016 16:12
Bardzo lubię
Małgorzata Pin 06.05.2015 18:37
Zjadłabym sobie taka kapustkę.
Hrabina w kuchni 06.05.2015 18:23
Smaczne danie.
Gracer 06.05.2015 15:59
zjadłoby się taką kapustkę
monika141 06.05.2015 15:17
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak