Młoda kapusta w leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    400 g (młoda)
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • boczek wędzony

    300 g
  • kiełbasa wędzona

    300 g
  • olej

    4 łyżki
  • syrop klonowy

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka wędzona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę przekroiłem na pół, pokroiłem na talarki, paprykę pokroiłem w grube paski.
Boczek pokroiłem w kostkę, a kiełbasę w grube plasterki.

W szerokim garnku rozgrzałem olej, wrzuciłem boczek i kiełbasę. Smażyłem kilka minut.
Dodałem pokrojone warzywa, smażyłem 2 minuty. Następnie dodałem syrop klonowy, zamieszałem, smażyłem ok. 10 min, aż papryka zmiękła.

Kapustę posiekałem, dość grubo. Dodałem do warzyw razem z papryką słodką, ostrą i wędzoną, wymieszałem, dusiłem kolejne 20 minut. Na koniec wlałem pomidory, doprawiłem solą, pieprzem. Gotowałem 5 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:24
podoba mi się !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat