Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta w leczo

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 400 g (młoda)
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
boczek wędzony 300 g
kiełbasa wędzona 300 g
olej 4 łyżki
syrop klonowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta w leczo

Cebulę przekroiłem na pół, pokroiłem na talarki, paprykę pokroiłem w grube paski.
Boczek pokroiłem w kostkę, a kiełbasę w grube plasterki.

W szerokim garnku rozgrzałem olej, wrzuciłem boczek i kiełbasę. Smażyłem kilka minut.
Dodałem pokrojone warzywa, smażyłem 2 minuty. Następnie dodałem syrop klonowy, zamieszałem, smażyłem ok. 10 min, aż papryka zmiękła.

Kapustę posiekałem, dość grubo. Dodałem do warzyw razem z papryką słodką, ostrą i wędzoną, wymieszałem, dusiłem kolejne 20 minut. Na koniec wlałem pomidory, doprawiłem solą, pieprzem. Gotowałem 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:24
podoba mi się !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak