Młoda kapusta słodko-kwaśna

Młoda kapusta słodko-kwaśna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1/2 główki
  • olej

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • kminek

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Młoda kapusta słodko-kwaśna

Kapustę szatkujemy, podsmażamy na oleju, zalewamy wodą tak, by była przykryta, solimy, dodajemy liście laurowe i gotujemy do miękkości. Pod koniec doprawiamy cukrem i octem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

romanrafal
romanrafal 12.02.2014 16:21
smaczna kapusta
ben-ka 21.08.2013 11:20
tak kapusty jeszcze nie robiłam ale wszystko przede mną:)
parysek10 21.08.2012 21:24
musi smakować wybornie
elka4621 21.08.2012 20:43
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat