Młoda kapusta na maśle z koperkiem...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 główka
  • woda

    1 szklanka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

niedużą młodą kapustę pokroić nie za drobno i zalać w garnku szklanką wody

pod przykryciem doprowadzić do zagotowania - kapusta puści swoją wodę, więc szklanka wystarczy

pokrywkę zdjąć i doprawić masłem, Kucharkiem, pieprzem i na średnim ogniu dusić z 15 minut co jakiś czas mieszając - bez pokrywki

na koniec dodać koperek, wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęstnienia kapusty

smaczna młoda kapusta do obiadu.........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 01.02.2014 19:40
ale mi smaka narobiłaś :))
magduś83 29.10.2013 09:46
teraz na taką pozostaje czekać do wiosny :)
olkaaa 25.08.2013 16:00
bardzo lubię
gosia56 28.06.2013 21:03
moja ulubiona
fotoviderek 25.06.2013 07:54
Przepyszna, młoda kapusta :)
JOANNA16 20.06.2013 08:00
mniam mniam pycha
Janina 15.06.2013 22:10
pyszna młoda kapusta, bardzp lubię
Megg 14.06.2013 21:11
bardzo smaczna taka kapustka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat