Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta kiszona

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczna, młoda kiszona kapusta, którą przygotowałam do obiadu do drugiego dania. Kapusta z podsmażonym boczkiem wędzonym.

Składniki:

Składniki:

kapusta kwaszona 600 gramów
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 4 ziarna
pieczarki 6 sztuk
boczek wędzony 150 gramów
olej 3 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa w płynie 2 łyżki

Porada

Wszystkie składniki dodajemy do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta kiszona

Kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gotujemy z liściem laurowym oraz ziarenkami ziela angielskiego. Gdy kapusta zmięknie odlewamy wodę, dodajemy przyprawy i mieszamy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy do wytopienia i podsmażenia, do boczku dodajemy obrana pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli. Boczek z cebulą dodajemy do kapusty, dodajemy obrane, pokrojone i podsmażone pieczarki i ponownie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 03.07.2018 07:41
Dziękuję;)
gusia1000 02.07.2018 23:14
Smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak