Młoda kapusta kiszona

Młoda kapusta kiszona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Smaczna, młoda kiszona kapusta, którą przygotowałam do obiadu do drugiego dania. Kapusta z podsmażonym boczkiem wędzonym.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta kwaszona

    600 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • liście laurowe Prymat

    2 liście
  • ziele angielskie

    4 ziarna
  • pieczarki

    6 sztuk
  • boczek wędzony

    150 gramów
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • przyprawa w płynie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gotujemy z liściem laurowym oraz ziarenkami ziela angielskiego. Gdy kapusta zmięknie odlewamy wodę, dodajemy przyprawy i mieszamy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy do wytopienia i podsmażenia, do boczku dodajemy obrana pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli. Boczek z cebulą dodajemy do kapusty, dodajemy obrane, pokrojone i podsmażone pieczarki i ponownie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy do obiadu.

Bożena Matuszczyk
Wszystkie składniki dodajemy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

03.07.2018 07:41
Dziękuję;)

gusia1000

02.07.2018 23:14
Smaczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat