Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta do obiadu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 mała główka
koperek 0,5 pęczka
masło 2 łyżki
cebula 1 lyzka
cukier
sól
śmietana 30% 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta do obiadu

Kapustę obrać z brzydkich liści, wyciąć głąb, liście poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i zeszklić.

Następnie dodać posiekaną kapustę, dusić kilka minut aż zmięknie. Następnie wsypać pół łyżeczki cukru, sól do smaku, wlać 50 ml śmietanki 30%. Zamieszać i dusić. W tym czasie umyć, osuszyć i posiekać koperek. Wsypać gdy kapusta będzie prawie miękka. Zamieszać. Zagotować i zdjąć z ognia.

Podawać do obiadu, kiełbasy z grilla lub z chlebem jako lekka kolację

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.03.2014 22:49
Bardzo dobra
Malinka 15.11.2013 21:31
Bardzo lubię młodą kapustę!
adelajda 18.08.2013 13:42
smaczna kapusta
pajbek 18.08.2013 09:52
Super na dzisiejszy obiad :-)
fotoviderek 18.08.2013 09:00
Świeża i chrupiąca :)
biatriss 17.08.2013 13:01
OO też taką robie
Beatris 17.08.2013 12:56
Doskonały dodatek do obiadu.
msmors 17.08.2013 12:51
taką uwielbiam
gosia56 17.08.2013 12:36
pyszna taka kapusta robię podobnie
Mniam 17.08.2013 12:27
Pyszna taka kapustka.
Janina 17.08.2013 12:25
Narobiłaś mi smaka, taką zrobię na jutro;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak