Młoda kapusta do obiadu

Młoda kapusta do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • młoda kapusta

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • masło 82%

    1 łyżka
  • posiekany koper

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy, szklimy na maśle.

Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem (100 ml) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Łączymy z posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat