Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mlinowy chruśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 40 dkg
wino czerwone ok 120 ml
bita śmietana pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mlinowy chruśniak

Maliny dusimy na winie na patelni.
Potem gdy maliny się uduszą wlewamy je do pucharku.
Czekamy aż maliny ostygną i przykrywamy je bitą śmietaną.
Można dodać sorbet malinowy lub maliny na górę dania.
Można też utrzeć czekoladę na tarce do sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak