Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko ryżowe po mojemu ;)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 0,5 szklanki
laska wanili
Cynamon mielony Prymat szczypta
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko ryżowe po mojemu ;)

Ryż (biały lub brązowy)gotujemy na lekkie przegotowanie się z laską wanilii i szczyptą cynamonu, dodajemy jakieś pół łyżeczki cukru, lub troszkę syropu z agawy. Po ugotowaniu wyjmujemy wanilię i ryż blendujemy, dodając przegotowaną wodę, aż uzyskamy konsystencję np soku marchwiowego, czy mleka kondensowanego. Używamy do wszystkiego zamiast mleka. Bardzo dobre dla alergików, czy dzieci. Moje dziecko zajada np z musli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 08.01.2014 11:46
świetny pomysł
gosia56 08.01.2014 11:27
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak