Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna pianka z cukrem aromatyzowanym bratkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzon 300 ml
galaretka 2 szt
cukier kryształ 4 łyżeczka
bratki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna pianka z cukrem aromatyzowanym bratkami

Cukier rozetrzeć w moździerzu z kwiatami. Następnie rozłożyć na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej i suszyć w piekarniku (50- 60 stopni) około 2 godzin.
Obie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, odstawić do wystygnięcia. Mleko spienić trzepaczką lub mikserem- trwa to około 5 minut. Do mleka dodać tężejącą galaretkę. Rozlać do miseczek i schłodzić. Kiedy pianka stężeje, wyjąć ją na talerzyk, udekorować cukrem i świeżymi kwiatami bratka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 17.07.2013 23:26
fantastyczny deserek!
gosia56 12.06.2013 09:30
napewno pyszna
Sroczka 08.06.2013 23:22
Z pewnością ten deser wyśmienicie smakował.
Botwinka 08.06.2013 21:30
wspaniała! super;d
IwonaDD 08.06.2013 19:01
wspaniała!
Zdzisław 08.06.2013 18:47
takiego z bratkami nie jadłem deseru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak