Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 2 szt.
koperek 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyżecz.
ocet winny 1 łyżecz.
śmietana 18 proc 3 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki i ogórki dokładnie myję. Rzodkiewki obieram z liści i ogonków, kroję w cienkie plasterki.
Krok 1 - Mizeria z ogórków i rzodkiewki foto
2
Ogórki gruntowe także kroję w plasterki. Koperek myję, osuszam i drobno siekam. Do miseczki przekładam pokrojone warzywa i koperek, dodaję sól, pieprz, cukier, ocet winny i mieszam. Na koniec łączę surówkę ze śmietaną.
Krok 2 - Mizeria z ogórków i rzodkiewki foto
3
Dokładnie mieszam całość. Wstawiam na pół godziny do lodówki. Podaję jako dodatek do obiadu.
Krok 3 - Mizeria z ogórków i rzodkiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak