Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z ogórków do obiadu

5.0
(62)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 0,5 kilograma
śmietana 12% 0,5 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
koperek 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z ogórków do obiadu

Ogórki obrać i umyć. Zetrzeć na cienkie plasterki na tarce sałatkowej. Posolić i pozostawić aż puszczą sok. Odcisnąć. Przyprawić pieprzem i ewentualnie dosolić do smaku, wsypać kwasek cytrynowy i wymieszać. Koperek umyć i pokroić. Dodać do mizerii. Całość zalać śmietaną i dokładnie wymieszać. 

Podawać jako dodatek do drugiego dania z ziemniakami i mięsem. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 27.07.2015 09:48
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak